Just nu är jag helt slut. Jag har tränat hårt hela veckan och idag på dagträningen körde vi hård MMA-sparring. För att kunna sparras hårt och så matchlikt som möjligt körde vi med huvudskydd. Det blev en riktigt bra träning med många ronder hård sparring. Jag älskar verkligen när man kommer in i ett hårt träningspass. Det är lite som att jag glömmer allt runtomkring och bara fokuserar på kroppen, det är en känsla av att vara helt närvarande. Det är svårt att förklara men det är en otroligt skön känsla att träna/ta ut sig själv totalt.

MMA- träning på Pancrase gym. Lina Eklund

Efter dagpasset gick jag och jobbade. Mina kunder var som vanligt duktiga och kämpade alla hårt under passen men nu var det väldigt skönt att komma hem. Helst skulle jag vilja lägga mig och sova men har en liten busig kille här som vill leka 🙂 Trotts att jag är helt slut efter dagens sparring får jag energi när jag är med min lilla kille.

Torsdagar är ofta lite “lugnare” träningsmässigt. Igår körde jag ett pass i gymmet. Som vanligt kör jag även min gymträning med tanken att den ska gynna kampsporten och stärka mina svagheter. Så här såg gårdagens fyspass i gymmet ut.

Uppvärmning: 10 minuter hopprep

Pass: Jag supersettade övningarna med samma siffra, 3 set per övningspar, runt 8-12 reps. 

1. Overheadsquat, explosiva
1. Bålrotation med stång, explosiv
2. Upphopp med ett ben på låda, lårhöjd explosiva
2. Enarmsaxelpress med kettlebell, explosiva
 
3. Bålrotation med motstånd i kabel
3. Armhävningar “med hopp” explosiva
 
4. Omvända situps med motstånd i kabel stående på knä
4. Bicepscurl i kabel med rep explosiva
 
5. Situps med vikt
5. Ryggresning i bellyback

 Nästa vecka blir det mer hård sparring och jag ser redan fram emot det. Jag längtar till att gå match och hoppas få ett datum spikat snart.