I kampsport är man väldigt beroende av sina klubbkamrater. Man behöver bra tränings- och sparringpartners för att kunna träna och utvecklas. Som tjej är jag van att oftast vara minst och väga minst av alla på passen. Jag får ofta höra av folk (som inte kan så mycket om kampsport) att då blir jag väl stark som kör med tyngre killar hela tiden. Lite sanning ligger det i och för sig i det. Klart man blir stark av att måsta brottas med tyngre träningspartners hela tiden MEN saken är den att det också sliter på kroppen, man får inte alltid utdelning för tekniker trotts att man gör dem rätt pga viktskillnaden OCH det innebär en större skaderisk att köra med mycket tyngre personer. De flesta har bra kontroll och vet hur de ska köra med oss som är “små” men vissa har svårt att avgöra hur mycket de “musklar” och då kan man lätt skada sig.

Jag har dock tur. Mina träningskamrater är suveräna! Denna veckan har jag redan hunnit få super bra sparring med Filippa. Samt extra stående träning med Matti. (förutom den vanliga träningen under passen). Filippa och jag kör ofta tillsammans och sparringen jag får av henne är super bra. Vi kör hårt och högt tempo. Perfekt matchsparring med kontroll och utan skador. I måndags körde vi väggträning. Efter det ordinarie passet körde vi flera ronder nedtagningar mot vägg tills vi var helt slut 🙂 Omar var med och coachade på sidan vilket gör sparringen ännu mera lärorik.

IMG_0925-0.PNG

IMG_0915-0.PNGIMG_0920-0.PNG

IMG_0916-0.PNGIMG_0919-0.PNG

Stolt coach som jag är måste jag även skryta om att jag coachade Filippa då hon gick en shootfightingmatch i lördags och vann! Hon var jätte duktig. Det var en hård match mot en tjej som var duktig på marken. Hon tog ner Filippa, jag tror det var två gånger, men Filippa dominerade både stående och vände markkampen efter nedtagningarna och dominerade även på marken. Mycket roligt att vara med och coacha! nästan så att jag fick lite match känsla i magen själv 🙂

16

Matti brukar hjälpa mig med mitt stående game och det är så roligt att få hjälp och tekniker som passar just mig. Igår körde vi mycket hårde slag vilket fortfarande känns i knogarna idag trotts tejp och lindor… 🙂

IMG_0933-0.PNGIMG_0935-0.PNG

IMG_0937-0.PNGIMG_0939-0.PNG

Snart ska jag iväg till träningen. Det blir MMA med Omar ikväll och förhoppningsvis mycket sparring. Jag är taggad idag 🙂