Flera av mina gamla PT-kunder har nu börjat träna med mig igen vilket är jätte roligt! Många har jag känt i många år nu och det är verkligen roligt att se dem igen för min egen privata del också. Man lär känna varandra ganska bra när man tränar ihop ett tag och jag har alltid sagt att jag har haft sådan tur med att ha sådana bra kunder på alla sätt. Jag har verkligen roligt på mitt jobb, visst jag älskar träning men det har också till stor del att göra med att jag har roligt med mina kunder.

Denna veckan har jag faktiskt haft nöjet att återse flera stamkunder som jag inte träffat på länge. Några har haft en period utan träning och några tränar själva men helt andra saker än styrka… Därför har det blivit flera “kom-igång-pass” i gymmet denna vecka. Oavsett om man tränat mycket tidigare i sitt liv så kommer man ju alltid att få träningsvärk när man börjar träna efter ett avbrott. För att vi ska kunna köra inom några dagar igen (och för att de inte ska ha allt för ont hehe 🙂 ) har jag tagit det relativt lugnt och kört igenom kroppen med en övning per muskelgrupp med dessa kunder. Alla är olika varför jag aldrig kör samma träningspass med olika kunder. Jag planerar alltid träningspassen så att de ska passa just den kunden jag ska träna och jag planerar alltid inför just det kommande passet, inga förutbestämda pass utan, beroende på hur passet innan gick, dagsform och mål planerar jag nya träningspass till varje träningstillfälle med varje kund.

IMG_1260.JPG

Så här kan dock ett “kom-igång-pass”/lugnare gympass se ut för någon som jag vill starta upp i gymmet:

  • Framsida ben – knäböj
  • Baksida ben – lårcurl på coreboll
  • Rygg – latsdrag
  • Bröst – armhävningar
  • Axlar – hantelpress
  • Biceps – curl med stång
  • Triceps – Push down med rep i kabel (ofta supersettar jag biceps och triceps)
  • Mage – situps på coreboll
  • Länd – ryggresning i bellyback

IMG_1261.PNGIMG_1262.PNG

Vanligtvis kör jag även mycket funktionell träning med mina kunder. Jag gillar att använda kroppsvikt, corebollar, medicinboller och andra redskap för att skapa lite mer komplexa övningar än rena styrketräningsövningar. Jag kör även kondition i form av cirkelträning, boxning, crossfitliknande pass med de flesta av mina kunder men dessa enkla styrkepass är en bra start efter en längre vila.