Mitt bland mina annars skojiga och ofta lättsamma blogginlägg kommer detta mycket viktigare inlägg. Jag har en vän som “råkat ut för” något fruktansvärt. Detta är en tjej jag träffat genom kampsporten, en stark, glad, härlig tjej! För att tag sedan blev hon mamma. Jag känner även hennes pojkvän vilken också han är en rolig, bra kille jag gillar mycket. Dom fick en liten flicka, en fin liten familj helt enkelt:) sedan hände något ingen borde behöva vara med om… Jeanette fick beskedet att hon har en tumör i magen, tjocktarmscancer…

Hon skriver själv om detta på hennes nystartade blogg. Jag vill igentligen med detta inlägg bara lyfta upp en otroligt stark kvinna som gör det bästa av varje dag trotts något som måste vara ett helvette att leva med. Jeanette vill gärna komma i kontakt med andra i liknande situationer så om någon läser detta och känner igen sig får ni gärna maila mig (linaeklundswe@gmail.com) så vidarebefodrar jag kontakten till Jeanette.

http://cancersucks1.blogspot.se/

“Vill du prata med en präst eller kurator?”. Läkarna står där sammanbitna. Tårarna rinner längs kinden, men inte på Carlos. Carlos koncentrerar sig på Cataleya. Jag fattar att dom menar allvar, det är på riktigt. Fast ändå som i en dålig film. Jag ser på mig själv och de andra utifrån och får lust att skratta åt det hela. Inte jag. Inte nu.”

“Jag verkar ha trott att just jag hade en biljett att leva för evigt, eller i alla fall tills jag blev gammal. Jag har inte älskat livet innan. Jag har ofta sagt att kanske livet inte är till för mig, att det är för svårt. Men när Cataleya kom, då började jag älska livet. Världen skrämmer mig fortfarande. Att det finns så mycket mörkt.

Men just därför kan jag ju inte dö. Jag måste skydda henne. Jag måste vägleda henne och inte låta henne göra mina misstag. Hon ska istället få göra sina egna. När hon behöver så ska jag finnas där, trygg och stark.
Jag vet att Carlos är en super pappa, han kommer göra det minst lika bra om det värsta skulle hända. Men jag VILL ju vara där. Jag vill se henne, följa henne, älska henne.”