Under sommaren tog jag mig lite ledig tid borta från jobbet och även från bloggen. Lite semester behöver alla ibland. Dock har jag inte tagit ledigt från träningen, tvärtom har jag tränat rätt hårt i sommar. Jag tillhör nog de få som faktiskt gillar att träna när det är varmt. Det gör mig inget att det varmt inne i träningslokalen och jag tar gärna en löprunda i sommarvärmen. Förutom mina vanliga MMA-pass har det blivit mycket löpning de senaste månaderna. Jag tycker det är skönt att komma ut samt att jag har velat jobba på konditionen. Jag har även börjat jobba på konditionen på klubben främst tillsammans med Filippa. Vi håller mitsar till varandra och ofta kör vi t.ex. 3 x 3 minuter ronder var på mitsar. Dessa ronder brukar se ut så här:

3 minuter dubbelspark-sprawl – man sparkar dubbelspark på mitsarna, sprawlar, dubbelsparkar med andra benet och sprawlar osv. i högt tempo.

3 minuter boxning och lyft – den som tränar kör fyra slag på mitsarna och går sedan in och lyfter upp den andra som inför en nedtagning, högt tempo även här så klart.

3 minuter “10or” – den som håller mitsar säger till den som kör vad den ska göra t.ex. 10 hårda sparkar (ett ben), 10 raka slag, 10 knän, 10 snabba sparkar (ett ben), 10 krokar osv…

Konditionen har förbättrats snabbt av vår pulsträning liksom formen 🙂

4845

Förutom mycket träning har sommaren bestått av mycket bad och massa mysig tid med min son.

46 47

5049

Nu drar dock hösttreminen igång med en massa nya och spännande saker. Jag är i slutskedet av mitt bokskrivande, ser fram emot att träffa nya klienter i gymmet, tränar inför kommande matcher samt eventuellt nya uppdrag som diskuteras under hösten. Lika tråkigt som att sommaren snart är slut är det roligt med en ny hösttermin tycker jag!