Jag förespråkar långsiktiga upplägg (såväl inom kost som träning) och ett helhetstänk när det gäller kroppen och välmående. Dock vill många “komma i form” snabbt vilket jag också tycker är en bra målsättning eftersom det för många är en bra motivator att fixa formen på kort tid och därför får dem att ta tag i sin träning och sin kosthållning. För ett tag sedan hade jag en “kampanj” på ett 10-veckors upplägg med både tränings- och kostprogram för kunder som helt enkelt vill komma i form på 10 veckor. Responsen på kampanjen var god så just nu har jag ett helt gäng kunder som kör stenhårt i 10 veckor. Alla har fått individanpassade tränings- och kostprogram. De tränar själva, olika många pass i veckan beroende på deras utgångsläge, samt tränar med mig en gång i veckan under hela 10-veckors perioden. Då jag inte gillar “svält-dieter” är det framför allt mycket träning som är i fokus för att komma i form. Dock ligger så klart alla som vill gå ner i fettvikt på ett kaloriunderskott men jag försöker ändå hålla dem på ett så högt energiintag som möjligt men ändå få resultat. Att “komma i form” kan ju betyda olika saker för olika individer. De flesta av mina kunder vill gå ner i fettvikt och gå upp i muskler eller iaf få resultat av träningen och bli starkare. Jag kommer att posta resultaten för några av dessa kunder här när de har kört sina 10 veckor men vill redan nu skryta lite om mina otroligt duktiga kunder. De har gjort grymma resultat så att till och med jag själv är imponerad över hur duktiga dom är.

Först har vi M som fått ett träningsupplägg med 5 pass i veckan. Hon kör 2 styrkepass och 3 konditionspass per vecka. Hon är nu inne på vecka 4 och har redan gått från 67,3 kg till 64,7 kg samt från 95 cm runt magen till 93,5 cm.

P har också hon fått ett träningsschema med 5 pass i veckan ( 2 styrkepass, 2 konditionspass löpning och 1 konditionspass cirkeltränings pass) och har gått från 58 kg till 55,6 kg på 4 veckor. Hennes resultat främst i styrketräningen är helt otrolig då hon ökat vikterna i alla övningar.

S träningsupplägg består också av 5 pass varav 2 styrketräninar och 3 konditionspass i veckan. Hans resultat hittills är från 92 kg till 89 kg samt stora förbättringar i såväl uthållighet som i styrketräningen. Från att aldrig konditionsträna klarar han nu en timmes oavbrutet löppass!

Jag är som sagt sjukt imponerad över hur mina kunder följer såväl kost- som träningsprogrammen jag givit dem till punkt och prickar och gör så stora framsteg!

En annan kund som gör grymma resultat är Cajsa som gillar att tävla. Vi har tränat både inför hinderbanelopp och Fitness Five tävlingar på senaste tiden och hon prestarer i både grenarna. För två veckor sedan sprang hon Tough Viking i Stockholm. Vi har tränat inför hindren på många olika sätt och träningen gav resultat. Med en mycket bra måltid i Tough Viking kör hon nu även Toughest till helgen samtidigt som vi tränar inför att hon ska ställa upp i sin första Fitness Five tävling under sommaren. Jag tycker det är så coolt att gå in för att tävla och göra sitt bästa och ännu coolare när den hårda träningen i gymmet ger resultat och man (Cajsa) presterar topp-resultat.

41

42  36

Det är så roligt med höga målsättningar. Dock är målsättning något individuellt och kan handla om allt från att ta sig till gymmet 2 gånger i veckan till att träna 2 gånger om dagen på tävlingsnivå. Jag gillar alla slags målsättningar för det är alltid en vinst, oavsett hur enkelt eller avancerat målet är, att kämpa mot och uppnå ett mål.