Jag tränar 2 pass om dagen, 6 dagar i veckan. De flesta passen utgörs av MMA/kampsport-träning och ca. 4 pass i veckan är fysträning. Vilken typ av fysträning jag kör beror på hur nära i tiden nästa match ligger. Ju närmare match desto mer konditionsträning i förhållande till styrketräning kör jag. Även innehållen på MMA passen varierar beroende på kommande matcher.

Ett MMA pass kan innehålla allt från teknik, sparring till fysträning. Oftast är mina träningspass inriktade på antingen stående fighting eller markkamp. Ju närmare match desto högre intensitet får passen, desto mer tid läggs på sparring samt desto mer konditionsträning läggs in både i MMA passen och i fysträningen.

Min huvudtränare samt MMA tränare är Omar Bouiche, grundare av Pancrase Gym Sweden, och av många ansedd som en av de bästa MMA tränarna i världen. Majid Ahadpour är min brottartränare samt att jag har en rad duktiga striking tränare på Pancrase Gym.

Mixed martial arts eller i dagligt tal ofta MMA är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp med inriktning på fullkontakt. Till skillnad från många traditionella kampsporter så definieras inte MMA av hur utövaren ska genomföra en viss teknik, utan förklaras enklare av vad utövaren inte får göra.

Förenklat kan några av de generella regler som definierar sporten sägas vara:

• Tillhyggen får ej användas.

• Nypa, klösa, bita, peta i ögon och slag mot bakhuvud och skrev är ej tillåtet.

• En match består av ett antal tidsbegränsade ronder, oftast 3×5min.

Vinst eller förlust avgörs genom:

• En deltagare ger upp.

• Knockout.

• Domaren bryter matchen.

• Poäng.

En tidig form av MMA var pankration som var olympisksport under antikensGrekland. Dåtidens MMA var med några få undantag helt regelfritt, förutom att man inte fick använda vapen. Med tiden har MMA blivit ansett vara mer en renodlad sport, vissa attacker som anses farligare är ofta förbjudna beroende på regelverk, såsom till exempel slag mot bakhuvudet och attacker mot skrevet. Utövarna måste idag vanligen bära tandskydd, suspensoar och handskar. Man har infört ronder och poängdomare som ger poäng så att man kan utse en vinnare även om tiden går ut. Utövarna måste genomgå läkarkontroller både före och efter matcherna.

MMA är en fullkontaktsport där sparkar, slag, armbågar och knän är tillåtna stående såväl som på marken. Det kan sägas vara en blandning av olika kampsportstilar såsom brottning, brasiliansk jiu-jitsu, judo, boxning och thaiboxning etc.

(Wikipedia.se)